Onbezorgd genieten van je vakantie dankzij verzekeringen

dutch passport

Veel mensen kijken altijd uit naar een geboekte vakantie. Even lekker alles van je af laten vallen en een paar dagen genieten van het mooie weer en/of leuke dingen. Een onbezorgde vakantie dus. Maar wat als je plotseling iets overkomt tijdens je vakantie? Mogelijk word je ziek of gebeurt er een ongeluk. De kosten voor behandeling in het buitenland liggen vaak hoog en indien je niet verzekerd bent, wordt hier niets van vergoed. Om echt onbezorgd op vakantie te kunnen, is het dan ook zaak om diverse verzekeringen af te sluiten. De kans is natuurlijk aanwezig dat je niets overkomt, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en gewoon een aantal verzekeringen afsluiten. Maar welke verzekeringen kun je het beste afsluiten wanneer je op vakantie gaat?

 

 

Reisverzekering

TravelDe meeste mensen die op vakantie gaan, sluiten een reisverzekering af. Deze verzekering dekt namelijk schade die tijdens je vakantie ontstaat. Daarnaast biedt een reisverzekering hulp bij problemen in het buitenland. Door een reisverzekering af te sluiten, ben je onder meer verzekerd in de volgende situaties: ongevallen, bijzondere sporten medische kosten, annuleringsdekking, reisrechtsbijstand en autohulppakket. In sommige gevallen kun je de verzekering ook inschakelen bij diefstal.

 

Annuleringsverzekeringairplane

Naast een reisverzekering kiezen veel mensen ervoor om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer je onverwacht je geboekte reis niet kunt maken, zorgt deze verzekering ervoor dat je het gehele bedrag, of een gedeelte ervan terugkrijgt. Je kunt onder meer een beroep doen op de verzekering bij het overlijden of ernstige ziekte van jezelf, huisgenoten of een eerste- of tweedegraads familielid, bij een echtscheiding, bij een zwangerschap, werkloosheid of diefstal van het voertuig waarmee je op vakantie gaat.

 

Kortlopend of doorlopend verzekeren?

Bij het afsluiten van de bovenstaande verzekeringen kun je kiezen voor een kortlopende of een doorlopende variant. Een kortlopende verzekering is alleen geldig in een bepaalde periode. Een doorlopende verzekering is gedurende het hele jaar geldig. Wanneer je meer dan 18 dagen per jaar weg gaat, weekendjes weg en dagjes uit meegerekend, is het voordeliger om een doorlopende verzekering af te sluiten. Is dit niet het geval? Dan is het verstandig om voor de kortlopende variant(en) te kiezen. Nadeel van een kortlopende reisverzekering is dat je deze ieder jaar opnieuw af moet sluiten, maar je kunt wel een stuk voordeliger uit zijn wanneer je niet vaak van huis bent.

 

10 Responsesto “Onbezorgd genieten van je vakantie dankzij verzekeringen”

 1. Wessel de Roon schreef:

  Ik vraag me altijd af of ik een kortlopende of doorlopende reisverzekering af moet sluiten. Meestal ga ik tien dagen op vakantie in de zomer en ga ik drie tot vier keer een weekendje weg per jaar. De kosten voor een doorlopende verzekering liggen echter een stuk hoger. Kan iemand mij advies geven over wat ik het beste kan doen?

   
 2. Marko Vredestein schreef:

  Al jaren een reisverzekering. Heb hem eigenlijk nog nooit hoeven gebruiken, maar dat vind ik niet erg. Betaal er wel telkens voor, maar durf het risico niet te lopen om zonder verzekering op pad te gaan. Je zult dan altijd zien dat het mis gaat en dan ben je de sigaar.

   
 3. Jeanet Ploffers schreef:

  Vanwege familieomstandigheden waren wij genoodzaakt om onze vakantie te annuleren. Gelukkig hadden we een annuleringsverzekering afgesloten. Hierdoor werden de kosten vergoed en dat is toch wel erg prettig. Blij dat ik toch zo’n verzekering heb afgesloten. Ik kan het iedereen dan ook aanraden, want je loopt veel geld mis als je het niet doet en de reis onverhoopt moet annuleren.

   
 4. Ilse de Vries schreef:

  Jarenlang iedere keer een kortlopende reis en annuleringsverzekering afgesloten en dat heeft me behoorlijk wat geld gekost. Altijd gedacht dat een doorlopende verzekering te duur was, maar in bepaalde gevallen is hij een stuk goedkoper. Als ik dat toch eens eerder had geweten had ik behoorlijk wat geld kunnen besparen…

   
 5. Lilian Graaf schreef:

  Ik ben net teruggekeerd van mijn zomervakantie naar Turkijke. Op het vliegveld daar kwam mijn koffer maar niet op de bagageband. En wat denk je? Hij was nergens meer te bekennen… Bijzonder balen natuurlijk. En al helemaal omdat ik ook geen reisverzekering af had gesloten, dom! Ik ga volgend jaar zeker weten een reisverzekering afsluiten dus

   
 6. Ilona Penterman schreef:

  Poeh, wat ben ik blij dat ik een reisverzekering heb afgesloten. Ben tijdens mijn vakantie naar Afrika namelijk beroofd van zo’n beetje mijn complete koffer. Hierin zaten niet alleen mijn kleren, maar ook de nodige waardevolle spullen. Ter plekken natuurlijk direct aangifte gedaan voor mijn verzekering. Uiteindelijk het merendeel van de spullen vergoed gekregen

   
 7. Alice van Houten schreef:

  Ik dacht dat ik goed verzekerd was voor vakanties, maar ik kwam toch mooi bedrogen uit. Bleek dat ik geen reisverzekering had. Tijdens mijn vakantie is mijn rugzak gestolen met enkele waardevolle spullen erin (camera, tablet). Omdat ik dus niet verzekerd bleek te zijn tegen diefstal in het buitenland, werd er helaas niets vergoed…

   
 8. Anita W. schreef:

  Mijn zoon is afgelopen zomer voor het eerst met zijn vrienden naar het buitenland geweest. Hij dacht dat het niet nodig was om verzekeringen af te sluiten, maar inmiddels weet hij wel beter. Aldaar in het ziekenhuis beland na een vechtpartij. Bleek bij thuiskomst dat er ook nog eens was ingebroken in hun appartement. Alle waardevolle spullen weg. Al met al een flinke kostenpost. Was flink lager uitgevallen met een verzekering…

   
 9. Ivar Sipma schreef:

  In het begin van de coronacrisis zou ik op vakantie gaan, maar uiteindelijk toch besloten om niet te gaan. Het voelde niet goed en dacht dat ik mijn geld wel terug zou krijgen, omdat ik een annuleringsverzekering had afgesloten. Waarschijnlijk kan ik toch fluiten naar mijn geld, omdat ik zelf besloot om niet te gaan. Iemand nog tips om toch geld terug te krijgen?

   
 10. Frank schreef:

  Normaal vind ik het heerlijk om op vakantie te gaan, maar dit jaar is dat toch wat minder. Vanwege het coronavirus ben ik er niet gerust op. Ik laat me er echter niet door tegenhouden. Heb al een aantal jaar een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering. Mocht mijn vakantie toch geannuleerd worden of ik besluit niet te gaan, dan krijg ik het geld gelukkig gewoon terug. Hopelijk kan ik hierdoor toch met een gerust hart op vakantie.

   

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *