Bescherm je activa met financiële verzekeringen

Heb jij een eigen onderneming? Dan is het verstandig enkele verzekeringen af te sluiten. Waarom? Omdat je op deze manier de activa van je bedrijf beschermt. Dergelijke verzekeringen kunnen ervoor zorgen dat je in bepaalde situaties geld terugkrijgt of een stuk minder moet betalen dan er geclaimd wordt. Tegenwoordig zijn er echter tal van verzekeringen. Veel bedrijven weten dan ook niet wat zij wel of juist niet af moeten sluiten om hun activa zo goed mogelijk te beschermen. In onderstaande tekst worden een aantal financiële verzekeringen genoemd, waardoor (een deel van) de kosten gedekt worden bij een onverwachte gebeurtenis of een situatie waar je zelf geen invloed op hebt.

 

Bedrijfsschadeverzekeringbusiness insurance

Met behulp van een bedrijfsschadeverzekering, wordt schade aan een bedrijf vergoed wanneer er bijvoorbeeld een brand heeft gewoed of er door waterschade niet meer gewerkt kan worden. Het bedrijf komt door dergelijke ongelukken namelijk stil te staan, waardoor bestellingen niet geleverd kunnen worden. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun bedrijfspand of apparatuur of machines is deze verzekering een goede optie. Door de verschillende dekkingsmogelijkheden kan je bedrijfspand tegen allerlei soorten schade verzekerd worden.

 

Inventarisverzekering

businessNaast het beschermen van je bedrijfspand, is het ook aan te raden om het inventaris te verzekeren. In het geval van een grote brand, is de kans namelijk groot dat ook je inventaris verloren gaat. Deze verzekering is niet alleen te gebruiken in geval van brand aan bedrijfsmiddelen, maar ook bij waterschade, inbraak of vandalisme. Een inventarisverzekering heeft doorgaans ook betrekking op elektronica en computers. Het inventaris van je onderneming kan ook in de opstalverzekering meegenomen worden. Aangezien het overbodig is om je inventaris twee keer te verzekeren, doe je er goed aan om te kijken wat het goedkoopste is.

 

Kredietverzekering

Vrijwel ieder bedrijf heeft er weleens mee te maken gehad: klanten die de producten ontvangen hebben maar vervolgens de rekening niet kunnen betalen. Om te voorkomen dat ook jou overkomt, kun je een kredietverzekering afsluiten. Met behulp van deze verzekering weet je zeker dat je je geld krijg nadat je een product geleverd hebt. Let echter wel dat deze verzekering alleen geld voor klanten die de door jou geleverde producten niet kunnen betalen. Zodra het gaat om het niet willen betalen, kun je geen beroep doen op deze verzekering. Indien jij toch hebt geleverd aan een klant die vervolgens niet kan betalen, krijg je het geld uitgekeerd van de verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar probeert vervolgens alsnog om geld te ontvangen van de klant.

banner kredietverzekering NL

 

6 Responsesto “Bescherm je activa met financiële verzekeringen”

 1. Wilco de Bruin says:

  Ik ben zelf eigenaar van een kleine onderneming en vond het niet noodzakelijk om een verzekering af te sluiten. Dacht altijd dat mij toch niets zou overkomen, maar dat heb ik dus mooi even verkeerd gedacht. Als gevolg van waterschade konden we een paar dagen niet produceren en dat kostte me veel geld. Ik kreeg ook niks vergoed.

   
 2. Johan Baarlo says:

  Het verzekeren van je bedrijfspand en je inventaris kost een hoop geld, maar ik durf het risico niet te lopen om het niet te verzekeren. Stel dat er wel een brand uitbreekt en de hele boel wordt in de as gelegd, dan ben je alles wat je hebt opgebouwd in één klap kwijt. Bovendien krijg je niks vergoed van de verzekering als je geen bedrijfsschadeverzekering of inboedelverzekering hebt afgesloten.

   
 3. Stijn Polman says:

  Regelmatig last van klanten die iets bestellen terwijl ze het eigenlijk niet kunnen betalen. Eerder nooit een verzekering gehad hiervoor, maar nu toch maar een kredietverzekering afgesloten. De kans is een stuk groter dat ik nu alsnog m’n geld krijg en dat is me wel een paar euro’s waard!

   
 4. Marco Hengst says:

  Ik ben net een eigen bedrijf begonnen en nieuw in de wereld. Al wel ervaren dat er heel wat meer bij komt kijken dan gedacht. Ik ben nog op zoek naar verzekeringen om mijn onderneming zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Kan iemand mij vertellen welke verzekering handig zijn om af te sluiten en waarom?

   
 5. Gert Peeters says:

  Ik had met mijn bedrijf nog een behoorlijk bedrag te goed van een klant. Deze heeft echter faillissement aangevraagd en is nu gewoon weer opnieuw begonnen. Ik raad iedereen die voor zichzelf begint aan hier rekening mee te houden en mogelijk zelfs een verzekering af te sluiten.

   
 6. Ben Hofman says:

  Ik ben ooit eens opgelicht met behulp van een mobiel pinapparaat. Hierdoor is er een flinke som geld van mijn rekening afgeschreven. Heb alles geprobeerd om het terug te krijgen, maar helaas. Ik had de verzekeringen niet voor elkaar, waardoor er niets uitgekeerd werd. Direct maar een verzekering afgesloten om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *