Consumentenverzekeringen voor veilig online shoppen

shop onlineWaar iedereen vroeger nagenoeg alle producten in de winkel kocht, gaan er vandaag de dag steeds meer aankopen via het internet. Kleding, schoenen, boeken, games en andere spullen worden al regelmatig online besteld, maar ook steeds meer mensen bestellen hun boodschappen via het internet. Het kost je een stuk minder tijd, is in sommige gevallen goedkoper en alles wordt ook nog eens thuis afgeleverd. Ideaal toch? Maar bij het online shoppen ligt er altijd gevaar op de loer. Zo moet je de producten betalen voordat je het daadwerkelijk krijgt. Bij kleine aankopen is dit vaak niet zo’n probleem, maar wat als je op het internet een dure aankoop hebt gedaan maar deze nooit krijgt? Dan kun je fluiten naar je geld en naar het product. Dit is echter te voorkomen door bepaalde verzekeringen af te sluiten. Maar welke verzekeringen beschermen je tegen problemen bij het online shoppen?

 

Betalen met creditcardcredit card

Wil je online een dure aankoop doen? Dan is het verstandig om te betalen met een creditcard. Waarom? Omdat je dan automatisch profiteert van de aankoopverzekering en aflevergarantie. De aflevergarantie zorgt ervoor dat je daadwerkelijk recht hebt op het product dat jij afgerekend hebt. Indien het product dus niet thuis afgeleverd wordt, kan de betaling teruggedraaid worden door de International Card Service (ICS). Dit is met name handig wanneer je er zelf niet uitkomt met de verkoper. De aankoopverzekering zorgt ervoor dat je aankopen minimaal 180 dagen na aankoop verzekerd zijn tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit geldt ook alleen bij betalingen met een creditcard.

 

Rechtsbijstandverzekering

credit cardsHeb jij geen creditcard of je betaling op een andere wijze gedaan? Dan gelden de bovengenoemde verzekeringen dus niet voor jou. In dat geval kan het dus behoorlijk lastig zijn om alsnog je geld terug te krijgen wanneer de door jou bestelde producten niet geleverd zijn. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kan je hier in een dergelijke situatie een beroep op doen. Deze verzekering sluit je namelijk af om verzekerd te zijn van juridische bijstand in het geval van een geschil. Je betaalt voor deze verzekering een bepaald bedrag aan premie, maar wanneer het mis gaat bij het online shoppen, heb je op deze manier wel een soort vangnet om een poging te wagen je geld terug te krijgen of het gekochte product alsnog te ontvangen.

Wiet online kopen niet vergoed door verzekering

Als Nederlander van 18 jaar of ouder ben je verplicht een zorgverzekering te hebben. Jij betaalt hiervoor maandelijks een premie. In ruil hiervoor vergoed de verzekeraar een groot deel van jouw zorgkosten. Ga er echter niet klakkeloos vanuit dat alles vergoed wordt, want dit is lang niet altijd zo. Neem bijvoorbeeld medicijnen. Wanneer jij veel dure medicijnen gebruikt, is de kans aanwezig dat je deze (gedeeltelijk) zelf moet betalen. Dit wordt een duur grapje. Wil jij geld besparen op je medicatie? Probeer het dan eens met wiet. Dit is een verdovend middel waardoor jij de pijn vermindert. Voor wiet hoef jij tegenwoordig al lang niet meer naar de coffeeshop. Je kunt namelijk ook wiet online kopen.

 

11 Responsesto “Consumentenverzekeringen voor veilig online shoppen”

 1. Herman Westerveld says:

  Ik shop altijd online en kan inderdaad adviseren om je betalingen altijd met een creditcard te doen. Hierdoor heb je gewoon een stuk meer zekerheid dan wanneer je bijvoorbeeld via iDeal betaalt. Zelf heb ik nog nooit een beroep hoeven doen op de verzekeringen die bij een creditcard zitten, gelukkig maar!

   
 2. Gerard Faliër says:

  Een stuk of drie keer al gehad dat ik mijn producten niet thuis geleverd kreeg, terwijl ik er wel gewoon voor betaald had. Gelukkig waren het telkens maar kleine producten die niet zo duur waren. Ik heb voor de zekerheid toch maar een rechtsbijstandverzekering afgesloten, voor het geval het vaker voor gaat komen

   
 3. Walter Bruintjes says:

  Nadat ik online een product besteld had, had ik hem na twee weken nog steeds niet in huis. Contact opgenomen met de webshop, maar hij was gewoon verzonden zeiden ze. Gelukkig betaald met creditcard, waardoor ik mijn geld terug kon vorderen. Werkt toch wel ideaal zo’n ding!

   
 4. Max Duivenbode says:

  Een creditcard gebruiken voor aankopen op het interne? Mijn niet gezien! Ik vertrouw er helemaal niets van namelijk. Het kan wel zo zijn dat er het nodige verzekerd is, maar dan nog doe ik hier niet aan mee. Ik houd het wel gewoon bij de ‘normale’ manier van betalen bij aankopen op het internet.

   
 5. Bertha Appels says:

  Ik ben altijd al wantrouwend geweest tegen aankopen via het internet. Laatst hoorde ik weer een verhaal van iemand die voor honderden euro’s was opgelicht via het internet. Wel betaald, maar nooit iets gezien. Ik raad online aankopen dan ook af. Koop het lekker in de buurt, stimuleer je ook nog eens de lokale economie.

   
 6. Marije Best says:

  Helaas hoor ik de laatste tijd steeds vaker verhalen van mensen in mijn eigen omgeving over oplichting via het internet. Zelf heb ik hier gelukkig nog niet mee te maken gehad, maar ik heb toch maar het zeker voor het onzekere genomen en een verzekering afgesloten. Zo loop ik niet het risico opgelicht te worden. Ik koop tegenwoordig namelijk bijna alles via het internet

   
 7. Marko Hertz says:

  Mensen zijn steeds minder bang om online grote aankopen te doen, maar ik ben toch nog behoorlijk huiverig. Komt omdat ik al tweemaal ben opgelicht. Daarom betaal ik nu alleen nog maar met een creditcard. Wanneer ik de producten niet krijg, kan ik mijn geld namelijk terugkrijgen. Dit is niet het geval wanneer je betaalt met een gewone bankpas.

   
 8. Josien Herms says:

  Wauw, nooit geweten dat je met een creditcard beschermd was voor online aankopen. Ik betaalde voorheen altijd gewoon met mijn bankpas, maar heb nu toch maar zo’n kaart aangevraagd. Het is me namelijk al meermaals overkomen dat producten niet geleverd werden, terwijl ik er wel gewoon keurig voor betaald had. Daar hoef ik nu dus niet meer bang voor te zijn!

   
 9. Emmelie van 't Veld says:

  Ik doe eigenlijk al mijn betalingen op het internet met een creditcard. Voornaamste reden hiervoor is dat je niet opgelicht kunt worden. Er is namelijk sprake van een aankoopverzekering en bovendien heb je de garantie dat een product afgeleverd wordt. Gebeurt dit toch niet? Dan kun jij jouw betaling terugdraaien. Erg handig dus!

   
 10. André V. says:

  Een zeer nuttig artikel, zeker voor mij. Ben al meerdere malen de mist in gegaan met online shoppen en wil hier natuurlijk niet nog een keer mee te maken krijgen. Zeker die tip van het kopen met een creditcard is heel erg handig. Ik wist namelijk helemaal niet dat je in dat geval verzekerd was. Had nog geen creditcard, maar heb er inmiddels wel eentje aangevraagd. Nu nog hopen dat het voortaan ook allemaal goed gaat!

   
 11. Jasper van Dams says:

  Waarom verhogen die zorgverzekeraars hun zorgpremie altijd aan het einde van het jaar. Ik heb het maandelijks al niet al te breed en dat wordt natuurlijk alleen maar minder wanneer ik meer zorgpremie moet betalen. Iemand enig idee hoe ik aan een goedkope zorgverzekering kom? Heb het idee dat ik nu onnodig veel betaal…

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *